Seful delegatiei Fondului Monetar International a fost intampinat la Gura Diham cu paine si sare. Purta un palton negru si o caciula de blana si era dificil de recunoscut. Petrecerea a fost orgnizata, se pare, de cei de la ANAF.

Pentru acest festin s-a taiat un porc, s-a facut un miel la protap si s-a baut tuica fiarta. In aceste imagini, Jeffrey Franks pare ca apreciaza bunatatile

Un taraf de lautari au intretinut atmosfera, iar in incinta cabanei, Franks nu a ezitat sa intre in hora cu restul invitatilor, semn ca i-a priit aerul de munte. Seful delegatiei FMI a stat doar 2 ore la chef.

Ca urmare, vicepresedintele PSD Corina Cretu i-a trimis o scrisoare deschisa directorului general al FMI, Christine Lagarde, in care solicita retragerea lui Jeffrey Franks din functia de negociator-sef cu Romania, pentru ca ar fi participat la o petrecere "intr-o statiune de lux", alaturi de functionari.

Corina Cretu scrie, in mesajul transmis catre Christine Lagarde, ca Romania este intr-un moment extrem de delicat, in care nelinistea sociala a crescut pana aproape de limita exploziei. "Nu cred ca FMI isi doreste sa fie detonatorul acestei explozii. Consider ca este momentul unui gest radical din partea dumneavoastra: numirea altui reprezentant al Fondului in relatia cu Romania, capabil sa fie neutru si echidistant, dar mai ales sa manifeste un minim de empatie cu romanii atinsi de criza", a subliniat vicepresedintele PSD.

Cretu a apreciat ca este de neacceptat ca reprezentantul FMI sa participe la petreceri fastuoase, alaturi de functionari ai statului. Ea a apreciat ca Jeffrey Franks nu mai are autoritatea de a-si exercita atributiile, pentru ca, "prin participarea la acea petrecere, organizata si finantata de oameni care apartin PDL, nu mai este, in ochii opiniei publice, un observator neutru al evolutiilor din Romania".