"Dupa mai mult de 4 ani, mandatul meu ca reprezentant rezident al FMI in Romania si Bulgaria se incheie. Succesorul meu este Guillermo Tolosa, care va incepe lucrul in noua functie la 1 iulie 2013", a declarat actualul reprezentant rezident al FMI in Romania si Bulgaria, Tonny Lybek (foto), intr-un comunicat transmis vineri.

Anterior, Tolosa a fost reprezentant rezident al FMI in Armenia, in perioada 2009 - 2013, unde a colaborat cu autoritatile pentru desfasurarea programului economic sprijinit de Fond.

Tolosa a ocupat mai multe functii in cadrul FMI, inclusiv in cadrul departamentului de analiza a politicilor macroeconomice si strategie pentru mai multe state din America Latina si Europa de Est.

Inainte de a lucra la FMI, Tolosa a fost economist si profesor de stiinte economice la Centrul de Cercetare Economica (CINVE) si la Universitatea Republicii din Uruguai.

Tolosa are doctorat in stiinte economice de la University of California, Los Angeles.

Tonny Lybek a fost numit reprezentant al FMI in Romania si Bulgaria in anul 2009. Lybek l-a inlocuit pe argentinianul Juan Jose Fernandez-Ansola, reprezentant rezident al FMI in Romania si Bulgaria in perioada 2006-2009, al carui predecesor la Bucuresti a fost britanicul Graeme Justice.