Miercuri, la Mangalia, mai toti preotii din judetul Constanta au fost convocati la o noua intrunire unde, sustin cativa dintre ei, li s-au cerut din nou bani pentru achitarea sumei.

La 10 dimineata, aproape 100 de preoti s-au adunat la biserica din Mangalia. Fara chitantiere sau bani la vedere, niciunul nu a vrut sa dea detalii despre intrunire.

Vestea ca preotii s-au strans ca sa gaseasca o solutie pentru achitarea datoriei a ajuns pana la enoriasi. Sfatul fetelor bisericesti a durat aproape trei ore. La iesire tacere.

Se pare ca una dintre variantele luate in calcul pentru a plati restantele la contributiile preotilor pentru fondul de somaj, de sanatate si de pensii neplatite de trei ani este taierea salariilor, de la 900 de lei la 300.

De doua aproape 2 saptamani de cand Fiscul a anuntat ca pune sechestru pe toate bunurile Arhiepisopiei Tomisului in cont s-au facut doar doua depuneri.

Cei de la Arhiepiscopie mai au mai putin de 30 de zile la dispozitie sa isi plateasca restul.

Reprezentatnii Arhiepiscopiei au trimis un comunicat prin care au precizat ca miercuri la Mangalia nu s-au discutat problemele datoriilor catre fisc, ci doar chestiuni generale privind parohiile.

In ceea ce priveste salariile preotilor, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei a confirma o scadere a salariilor insa doar de 25% conform prevederilor in vigoare.