"Guvernul nu a luat nicio decizie in ceea ce priveste prelungirea acestei facilitati", a declarat agentiei Mediafax ministrul Economiei, Ion Ariton, la finalul sedintei de joi a Executivului.

Guvernul nu a programat nicio alta sedinta pana la sfarsitul lunii octombrie, cand va expira aceasta facilitate acordata combinatelor chimice si producatorilor de energie electrica si termica.

Surse oficiale au declarat pentru Mediafax ca Ministerul Economiei a transmis Guvernului un document in care se precizeaza ca, din punctul de vedere al institutiei, nu se impune prorogarea termenului in care combinatele chimice si producatorii de energie au beneficiat de gaze ieftine din productia interna.

"Fara prelungirea acestui termen, se considera ca este o renuntare tacita la facilitatea respectiva", au aratat sursele citate.

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a anuntat, in urma cu zece zile, ca va discuta cu premierul Emil Boc eventuala prelungire a legii prin care o serie de companii chimice primesc doar gaze din productia internă.