"In luna martie mi s-a incheiat mandatul de patru ani pentru pozitia de prim-vicepresedinte executiv, inceput in ianuarie 2009. In perioada imediat urmatoare ma voi dedica unor proiecte personale, pentru care nu am avut timp in ultimii ani. Avand in vedere, insa, experienta cumulata de 20 ani pe piata de capital si pe piata bancara imi doresc si alte provocari profesionale, pe care le voi urma la un moment dat", a declarat Farmache Stere pentru Mediafax. 

Stere Farmache a preluat in 2009 functia de prim-vicepresedinte executiv al Alpha Bank si a fost numit si membru in Consiliul de Administratie al firmei de brokeraj a grupului, Alpha Finance Romania.  Anterior, el a fost director general al Bursei de Valori Bucuresti, inca de la infiintarea acesteia in 1995. 

In decembrie 2008, Farmache a demisionat din conducerea executiva a Bursei pentru a prelua pozitia de prim-vicepresedinte executiv la Alpha Bank, dar a ramas presedinte al Consiliului de Administratie al BVB pana la inceputul anului trecut.  Din februarie 2012, el este membru in Consiliul de Administratie al Bursei de la Bucuresti. 

La sfarsitul lunii septembrie, Alpha Bank avea in Romania o cota de 6,3% pe piata creditelor.

Grupul elen Alpha Bank detine in Romania institutia de credit cu acelasi nume, Alpha Leasing, Alpha Finance, Alpha Insurance Brokers si Alpha Advisory.