"Inflatia anuala va fi de 3-3,5% in acest an, cu o prima jumatate a anului buna, cu un nivel de sub 1% in primul trimestru. In al doilea semestru va avea loc o crestere a inflatiei, pe fondul unor presiuni inflationiste pana la finele anului", a spus Coman.

In ceea ce priveste cursul de schimb valutar, reprezentantul Coface estimeaza un nivel de 4,55 lei/euro. 

"Din punctul de vedere al Coface, 2013 a fost un an de stabilitate, politicile BNR au fost coerente. Pentru 2014 estimam un curs de 4,55, respectiv continuarea tendintei de stabilitate pe parcursul anului. Prognoza nu ia in considerare modificari bruste in politica monetara a Fed si nici derapaje politice pe scena locala", a spus Coman. 

El a aratat ca Romania are un potential ridicat de crestere economica in acest an, insa trebuie identificate parghiile prin care sa fie valorificat acest potential.

Coman apreciaza ca exporturile si agricultura vor ramane principalele motoare, in conditiile in care consumul se va mentine scazut, pentru 2014 Coface estimand un avans al acestuia de 2%. Un avans similar (2,1%) ar urma sa inregistreze si Produsul Intern Brut.