Cu dubla nationalitate, ceha si americana, Spurny are 46 de ani si s-a ocupat in trecut de restructurarea si privatizarea celei de-a doua banci ca marime din Cehia, preluata de Societe Generale.

Spurny si-a inceput cariera in banking la Manufacturers Hanover Trust (New York) si a lucrat ulterior la European American Bank (New York).

Intre 1994 si 1999 a activat ca asociat la McKinsey & Company Inc., cu atributii pe consultanta pe servicii financiare pentru clientii din intreaga lume, dupa care a intrat in sistemul bancar din Cehia.

Spurny a fost timp de cinci ani presedinte executiv al Vseobecna Uverova Banka, subsidiara Intesa din Slovacia. In 2007, Spurny este numit director general si presedinte al consiliului director al PPF Cehia, iar din martie 2009 se afla la conducerea CIB Bank Ungaria.

Potrivit surselor citate, Andreas Treichl, directorul executiv al grupului Erste, care detine BCR, va veni in aceasta saptamana la Bucuresti pentru a anunta numirea noului CEO.

Dominic Bruynseels a preluat functia de presedinte executiv al BCR la 1 iulie 2008, iar mandatul sau urma sa se incheie la mijlocul acestui an.