Presedintele Sindicatului Siderurgistul, Petru Vaidos, a declarat, marti, ca in perioada 10 august - 14 septembrie combinatul siderurgic ArcelorMittal Hunedoara va declansa o procedura de disponibilizari colective voluntare de personal, angajatii care doresc sa plece urmand sa beneficieze de mai multe salarii si sume compensatorii, in principal in functie de vechimea in munca.

Potrivit acestuia, personalul disponibilizat va incasa, in functie de vechimea in munca, intre 5 si 18 salarii compensatorii lunare si o suma de bani cuprinsa intre 15.000 si 19.000 de lei, care va fi achitata la plecarea din combinat.

"Sindicatul nu agreeaza aceste disponibilizari, dar nici nu putem interzice oamenilor sa ia o decizie personala. Este o schema de plecari voluntare, la cererea salariatului. Vorbim totusi despre o desfiintare a unor locuri de munca, despre care Sindicatul Siderurgistul a atentionat institutiile statului", a afirmat Vaidos, potrivit Mediafax.

Liderul sindical a sustinut ca reprezentantii ArcelorMittal Hunedoara nu au stabilit un numar de persoane care ar urma sa plece din combinatul siderurgic.

Ultimele disponibilizari voluntare de personal la combinatul din Hunedoara au avut loc in luna martie 2009, cand au plecat aproximativ 400 de angajati dintre cei 520 care se inscrisesera pe liste pentru a pleca.

La ArcelorMittal Hunedoara lucreaza aproximativ 800 de angajati, inclusiv filiala care se ocupa de activitatea de intretinere, productia pieselor de schimb si reparatii mecanice si electrice.

Compania si-a schimbat denumirea din Mittal Steel Hunedoara in ArcelorMittal Hunedoara ca urmare a preluarii, in 2006, de catre Mittal Steel, cel mai mare producator siderurgic din lume, parte a grupului siderurgic european Arcelor, al doilea producator mondial de otel.

ArcelorMittal Galati a anuntat, de asemenea, deschiderea unor noi scheme de plecari voluntare ale angajatilor din combinat, oficialii companiei sustinand ca astfel se va mentine competitivitatea unitatii siderurgice galatene.