"Noi avem o problema acum cu bancile carea ofera 5% la euro, o intrebare mare pe supraveghere. Au zis: «Stiti, stimulam economisirea interna». Pai da, dar veniti sa ne explicati aici, la domnul Cinteza (Nicolae Cinteza, directorul Directiei Supraveghere din BNR - n.r.). Pentru ca noi nu vrem prin acest produs sa va erodati capitalurile. Ce faci cu 5%? Cui dai credite, ce plasamente faci daca-ti permiti sa platesti 5%?", a spus Isarescu, citat de Mediafax.

Declaratia a intervenit in urma dicutiilor pe tema economisirii interne ca solutie optima pentru asigurarea investitiilor necesare cresterii economice durabile.

Isarescu a punctat ca economisirea este un proces de durata, care nu poate fi consolidat imediat, punandu-se si problema costurilor, nefiind de dorit produse de genul unui depozit cu dobanda de 5% pentru euro.

"Economisire interna dureaza (...) Pana la urma n-ai de unde sa scoti miliarde din buzunarele romanilor", a aratat Isarescu.

O alta observatie a guvernatorului BNR este ca printr-o fortare e economisirii se poate afecta chiar cresterea economica pe termen scurt.

"Cat va creste economisirea? Poate cu 10%. Si ce va scadea? Va scadea consumul", a conchis Isarescu.