Radu Berceanu a revenit asupra afirmatiilor pe care le-a facut cu cateva ore in urma si a precizat ca doar patru dintre cei 10 angajati de la Vama Nadlac urmeaza sa fie dati afara.

Berceanu a afirmat ca cei patru vor fi demisi pana la 1 iulie, timp necesar pentru efectuarea formalitatilor. La insistentele jurnalistilor, ministrul a dat publicitatii numele celor patru angajati care vor fi demisi, respectiv: Adriana Balan, Cazimir Halitchi, Andreea Vlai si Elisabeta Miutescu.

"Am primit un raport legat de incidentul cu AC/DC. Toti cei din tura au fost dati afara si lucrurile o sa se raspandeasca si asupra altora care lucreaza acolo", spusese initial ministrul, potrivit Mediafax.

El a afirmat ca, daca lucrurile nu se vor remedia, ar putea fi concediat chiar directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara, Ioan Malita.

"Si daca lucrurile nu vor fi puse la punct repede de catre domnul Malita, o sa se ajunga si la domnul Malita", a completat Berceanu, adaugand ca in tura de la Vama Nadlac in momentul respectiv lucrau zece persoane.

Berceanu a mentionat ca aceasta "intamplare" nu este singulara si ca trebuie luate masuri pentru ca astfel de lucruri sa nu se mai intample de acum incolo.

"Aceasta intamplare nu e singulara, aceasta problema s-a intamplat si in lunile premergatoare momentului. Trebuie sa luam masuri sa nu se mai intample de acum incolo. De acolo vin venituri foarte importante", a spus Berceanu.

Directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, Dorina Tiron, declara la inceputul lunii iunie ca, potrivit plangerii echipei care a transportat echipamentul trupei AC/DC, personalul de la Vama Nadlac a cerut cate 50 de euro pentru cele 28-29 de masini din convoi, Tiron afirmand ca, daca aceasta se confirma, vinovatii vor fi dati afara.

Ea a tinut sa sublinieze ca, desi anuntul a fost facut "de la centru", "exista o regionala, cu directori si inspectori care ar trebui sa aiba grija ca astfel de incidente sa nu aiba loc si care trebuie sa ia masuri".

"Este o plangere facuta de echipa care a transportat echipamentul trupei, plangere pe care am primit-o azi (marti, 1 iunie - n.r.). Reprezentantii AC/DC sustin ca au fost opriti la granita si li s-au cerut roviniete valabile. Ei au prezentat documentele si rovinietele, care erau in acel moment valabile. Oficialii romani ar fi cerut atunci roviniete valabile si in perioada sederii lor in Romania, ceea ce nu e legal. Au fost 3-4 oameni care s-au dus deoparte si au inceput sa negocieze. Era vorba despre 28-29 de masini in total. In final, dupa cum se precizeaza in plangere, s-a ajuns la suma de 50 de euro pe masina. Oficialii AC/DC nu au primit in schimb niciun document, nimic", declara pentru Gandul Dorina Tiron, directorul general al CNADNR.

Conform legii, oficialii CNADNR pot verifica in orice moment existenta rovinietei, care trebuie sa fie valabila in acel moment, dar nu pot cere prezentarea rovinietelor valabile in perioadele precedente, scrie cotidianul citat.

Zece angajati ai Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara care lucreaza in Vama Nadlac si care erau de serviciu in tura in care s-ar fi cerut cate 50 de euro pentru cele 28-29 de masini din convoiul care transporta echipamentul trupei AC/DC urmau sa fie audiati de o comisie de la Bucuresti.

Directorul DRDP Timisoara, Ioan Malita, declara ca astfel de situatii au mai fost semnalate in Vama Nadlac, in trecut, iar doua persoane au fost condamnate la inchisoare pentru luare de mita.

Politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Politiei Judetene Arad s-au autosesizat, in 3 iunie, in cazul angajatilor care ar fi pretins si primit bani de la caravana trupei AC/DC, in vama Nadlac, in acest caz fiind deschis un dosar pentru luare de mita, care a fost inaintat procurorilor.

Trupa AC/DC a sustinut la 16 mai un concert la Bucuresti, unde au participat aproximativ 60.000 de spectatori.