"Vine in martie. Nu stiu daca trebuia sa fac public acest lucru, sper ca nu am facut o gafa. Domnul Strauss-Kahn va vizita mai multe tari europene. Nu va ajunge doar in Romania. Va merge in toate colturile lumii, iar una dintre opririle sale va fi in Romania", a spus Jeffrey Franks.

In ceea ce priveste numarul somerilor si cheltuielile bugetare, Franks apreciaza ca Guvernul Romaniei trebuie sa reduca aceste cheltuieli, ceea ce se traduce prin faptul ca zeci de mii de angajati din acest sector isi vor pierde anul acesta locul de munca sau isi vor vedea veniturile diminuate. "Guvernul va alege una dintre variante, institutiile financiare nu se implica in aceasta decizie", a precizat seful FMI pentru Romania.

"Cu cat mai multi bani sunt cheltuiti pe angajatii de la stat, cu atat mai putini bani vor ramane pentru investitiile publice", a mai explicat Jeffrey Franks.

In total insa, avertizeaza oficialul Fondului, aproximativ 300.000 de romani isi vor pierde locul de munca in 2010, astfel ca cifra somerilor ar putea ajunge pana la finalul anului la 1 milion.

FMI: Se dezgheata creditarea!

VIDEO Jeffrey Franks, FMI: In 2010 Romania va avea 1 milion de someri!

FMI ne da banii! Afla cu ce pret!

Concluziile misiunii de evaluare din partea FMI si CE le gasesti aici!