Pietele monetare au fost afectate de o nervozitate ridicata marti, insa traderii au fost destinsi de o nota a Citigroup care sugereaza ca intelegerea de divort a lui Tiger Woods ar putea fi cauza aprecierii coroanei, se arata intr-un material postat de un jurnalist Wall Street Journal (WSJ) pe blogul cotidianului american.

Divortul jucatorului de golf s-a incheiat luni, chiar in momentul in care coroana suedeza a inceput sa se aprecieze fata de dolar. Coroana s-a depreciat ulterior, fara niciun fundament clar al variatiilor.

Efectul Woods ar putea fi doar un zvon, dar "nu putem fi siguri", au notat analistii de la Citigroup.

Explicatia specialistilor grupului financiar american este logica, noteaza jurnalistul WSJ Katie Martin. Suma pe care Tiger Woods o va plati in urma divortului nu este cunoscuta inca, dar va fi probabil destul de mare. Pietele financiare sunt destul de linistite si pot fi influentate uşor. Cumpararea de coroane in valoare de cateva milioane de dolari de catre Tiger Woods ar fi suficientă, considera Martin.

Chiar daca evolutia coroanei nu a fost influentata de divorţul jucatorului american de golf, putina destindere nu strica pietelor financiare afectate de temerile legate de starea economiei mondiale, se arata in materialul postat pe blogul WSJ.

Dolarul se tranzactiona la 7,45 coroane suedeze la 11:25 GMT (14:25 ora Romaniei).

Potrivit presei americane, Nordegren ar urma sa primeasca intre 100 si 500 de milioane de dolari in urma divortului.