Potrivit datelor transmise de site-ul de recrutare Myjob, in primele zile ale lui 2011 ofertele de joburi au inregistrat un numar record de aplicatii, cu 107% mai mare fata de perioada similara a anului trecut si de patru ori mai mare decat in ianuarie 2008, inainte de criza economica.

In plus, site-urile de joburi inregistreaza zi de zi recorduri in ceea ce priveste numarul de vizitatori.

Procentul femeilor care isi cauta un job se apropie de 55%, in crestere usoara fata de anii trecuti, cand candidatii de sex feminin si masculin erau la fel de activi pe site-urile de recrutare.

Domeniile preferate de romanii care isi trimit CV-ul companiilor la inceput de an sunt vanzari, secretariat, banci, contabilitate sau marketing.

De remarcat o modificare importanta fata de topul similar din 2010 - unul dintre posturile cu cele mai multe aplicatii pe site-ului de recrutare Myjob in aceasta perioada este cel de educatoare/invatatoare/profesoara, posta care a inregistrat deja peste 4.200 de doritori.

Vezi unde poti sa te angajezi la inceput de an!

Germania si Marea Britanie, preferate de romani

In ceea ce priveste dorinta romanilor de a pleca in strainatate, numarul candidatilor care trimit CV-ul pentru un job peste hotare este de asemenea dublu fata de ianuarie 2010, iar tarile preferate sunt Germania, Marea Britanie, Franta, Spania, Austria, Cipru, Belgia, Italia, Danemarca si Elvetia.

Joburile cele mai cautate de romanii care vor sa se angajeze in strainatate sunt de specialisti in domenii precum cel medical, farmacie, inginerie si IT.

Ce oferte de angajare ai in strainatate!

Citeste si:

Institutiile europene au reluat angajarile! Salariile pentru incepatori depasesc 2.500 de euro