Banca va plati dividende de 8% din valoarea nominala pentru titlurile de participatie, informeaza Mediafax.

"Conform conditiilor de emitere privind certificatele de participatiune ale Erste Group Bank, acordarea integrala a dividendelor catre detinatorii de certificate de participatiune are prioritate fata de acordarea de dividende actionarilor (...) dupa distribuirea acestora catre detinatorii de certificate de participatiune nu mai ramane profit bilantier de distribuit", se arata intr-un convocator AGA transmis marti de Erste Bursei de Valori Bucuresti. 

Erste a inregistrat anul trecut pierderi de aproape 719 milioane euro, ca urmare a unor efecte extraordinare, inclusiv a amortizarilor fondului comercial si constituirii provizioanelor de risc extraordinare.

In 2010, Erste Bank Group a consemnat un profit anual net de 878,7 milioane euro. 

Comitetul Executiv si Consiliul de Supraveghere propune actionarilor si acordarea de remuneratii in valoare totala de 700.000 de euro pentru membrii Consiliului de Supraveghere pentru anul trecut, Onorariul suplimentar de participare la sedinte pentru membrii Consiliului de Supraveghere va fi de 1.000 euro pe sedinta a consiliului sau a uneia dintre comisiile acestuia. 

Alte subiecte pe ordinea de zi sunt reducerea numarului membrilor Consiliului de Supraveghere de la 12 la 10 si extinderea autorizarii de emitere de obligatiuni convertibile fara drept de subscriere pentru actionari.  Erste Stiftung are 24,8% din actiunile Erste, in timp ce Criteria Caixa Corp, vehiculul de investitii al Caja de Ahorros y Pensiones Barcelona, are 9,7% din capital, iar unele banci de economii detin 4,1%. Patru din cele cinci SIF-uri au aproape cate 1% din actiuni, in urma unui schimb de titluri BCR contra actiuni Erste.