Majoritatea designerilor romani care participa la Targul de la Milano lucreaza, de cele mai multe ori, exclusiv pentru strainatate.

"Nu prea lucram tocuri foarte inalte, ceea ce in Romania pare sa fie o problema. Clientii din strainatate prefera tocul jos, confortul", a declarat Angela Vasiliu, designer de pantofi.

Acest producator este deja prezent pe piata franceza si e pe cale sa incheie un nou contract. O clienta a probat trei sferturi din modelele expuse si se pregateste sa semneze un acord ca sa distribuie incaltamintea in tara ei.

"Mi se pare foarte originala colectia, incaltamintea e foarte confortabila si pretul foarte corect", a spus aceasta din urma.

Si patronul unui magazin din Milano e interesat de pantofii romanesti: "I-am vandut bine, cam 300-400 perechi, din aprilie pana in iunie. Pretul e in jur de 69 euro", a declarat Fabio Lasaracina.

Ai nostri fac insa si incaltaminte pentru femeile dispuse sa renunte la confort de dragul modei.

"Acesta este un pantof din colectia de primavara-vara 2012, realizat pe o platofrma de 4 cm si toc de 15. Vor ajunge in Anglia, Irlanda, Spania si Japonia", a spus Mihaela Glavan, designer de pantofi.

Romani gasim si pe la standurile straine. Aceasta creeaza modele unicat, din materiale pretioase sau delicate, sub o marca italiana. Preturile pornesc de la 600 de euro si ating chiar si cateva mii.

"Am folosit si Swarovsky, la unii pantofi am lucrat cu material dintr-un chimono japonez antic", a spus Cristina Toma, designer de pantofi.

Spaniolii, in schimb, se lauda ca au inventat pantofii cu tocuri... ajustabile.

"Se pot folosi cu tocuri de inaltime diferita. Pentru zi si pentru seara. Am incercat sa raspundem nevoilor femeii moderne, care vrea sa fie eleganta, dar trebuie sa se si adapteze la moment", a declarat Juan Angel Monteagudo, designer de pantofi.

Independent de ideea spaniolilor, o Daniela Prosan a creat poseta 2 in 1.

Sase producatori romani expun la standurile pentru genti, iar preturile variaza intre 30 si 80 de euro. Targul de la Milano este deschis pana miercuri.