Cu Citi Mobile, clientii bancii pot verifica situatia conturilor sau istoricul tranzactiilor si totodata realiza plati si transferuri in lei, euro sau dolari intre conturile curente deschise la Citibank Romania si in lei catre conturile curente deschise la alte banci.

In plus, clientii pot localiza cele mai apropiate ATM-uri si agentii Citibank Romania, prin intermediul optiunii Localizeaza ATM/agentie.
 
Aplicatia poate fi descarcata pentru smartphone-uri precum Apple, Blackberry, Android si Nokia si poate fi folosita in toate retelele telefonice, nefiind necesara o cartela SIM speciala. Pentru utilizatorii de iPhone, aplicatia este disponibila in Apple iTunes Store, iar pentru utilizatorii modelelor Blackberry, Nokia si Android, aplicatia poate fi instalata prin trimiterea unui SMS cu textul „citi mobile” la numarul 1724.

Cum functioneaza

Autentificarea se realizeaza cu ajutorul unui ID si a unei parole deja inregistrate pentru contul de Citibank Online, nefiind astfel necesara o inregistrare suplimentara pentru a accesa aceasta aplicatie.

Mai multe informatii suplimentare cu privire la termenii si conditiile de utilizare, inclusiv lista completa a tipurile de telefoane care suporta versiunea Citi Mobile, gasesti AICI.

Si Banca Transilvania a lansat in urma cu o saptamana, o aplicatie pentru sistemul de operare Symbian, prezent pe smartphone-urile Nokia. Platforma de operare, care poate fi descarcata de AICI, le ofera clientilor bancii mobilitate, rapiditate si acces la informatii precum adresele celor mai apropiate unitati sau bancomate BT ori a cursului valutar practicat de banca.

In plus, accesand Simulatorul de depozite, acestia pot calcula rata ori dobanzile lunare ale creditelor, respectiv dobanzile pentru depozite. Totodata, aplicatia contine sectiunea Safe", care permite stocarea, in conditii de securitate, a PIN-urilor sau a unor parole.

Aplicatia a fost realizata in colaborare cu  iQuest, companie germana cu sediul in Cluj-Napoca, furnizoare de servicii si de consultanta in domeniul IT.