UBS, cea mai mare banca elvetiana, a inregistrat un profit net de peste un miliard de franci elvetieni in trimestrul trei, cu mult peste estimarile analistilor. Profitul net a scazut cu 39% faţa de aceeaşi perioada a anului trecut, insa depaseste cu mult media estimarilor analistilor, care anuntaa un rezultat net de 276 milioane de franci.

Banca a anuntat la mijlocul lunii septembrie o pierdere uriasa survenita in urma unor tranzactii neautorizate la divizia de investment banking, incident ale carui costuri se ridica la 1,8 miliarde franci elvetieni. Totodata, banca a bugetat in trimestrul al treilea costuri suplimentare de 387 milioane franci pentru restructurare.

Actiunile UBS au urcat marti cu peste 2%, in timp ce indicele bancar european stagneaza.

Veniturile operationale ale bancii au scazut usor in trimestrul al treilea, de la 6,6 miliarde franci la 6,4 miliarde franci.

Cei care au declansat criza mondiala nu-i simt efectele. Marile banci din SUA fac profituri de miliarde de dolari

Subsidiara din America inregistreaza cresteri peste estimari, in timp ce clientii europeni retrag bani din cauza presiunilor tot mai dure asupra secretului bancar din Elvetia.

In octombrie, doi directori din cadrul bancii de investiţii a UBS au demisionat din cauza scandalului legat de tranzacţiile neautorizate.

Banca de investitii a grupului a inregistrat o pierdere inainte de taxe de 650 milioane franci, din cauza scaderii veniturilor pe toate segmentele de afaceri din cauza conditiilor dificile de piata si aprecierii francului elvetian.

Deutsche Bank, cea mai mare banca de investitii din Europa, a raportat un profit peste estimari pentru trimestrul al treilea, de 725 milioane de euro, comparativ cu o pierdere de 1,21 miliarde de euro in aceeasi perioada a anului trecut, transite Bloomberg.

Evolutia mai buna a operatiunilor de retail bancar si de administrare a averii a compensat declinul veniturilor din trading, in timp ce rezultatul din trimestrul al treilea al anului trecut a fost afectat de cheltuieli legate de achizitia Deutsche Postbank.

Analistii estimau un profit de 343 milioane de euro pentru cea mai mare banca din Germania.

Deutsche Bank a renuntat in octombrie la tinta de profit pentru acest an si a anuntat desfiintarea a 500 de locuri de munca, dupa ce criza a redus veniturile la divizia de valori mobiliare. In timp ce institutiile de credit din Europa se confrunta cu temerile legate de datoriile Greciei si cu planuri ale politicienilor pentru majorarea capitalului, marile firme de pe Wall Street au avut cel mai slab trimestru pe trading si investment banking de dupa criza financiara.

Actiunile Deutsche Bank au scazut cu 27% in acest an, iar banca a ajuns la o capitalizare de circa 26 miliarde de euro.

Divizia de investment banking a raportat un profit de numai 70 de milioane de euro, comparativ cu 1,1 miliarde de euro anul trecut.
In primele noua luni ale anului, Deutsche Bank a avut un profit de 4 miliarde de euro, in urcare de la 1,7 miliarde de euro in urma cu un an.

Citeste si

Apartamente scoase la vanzare la pret de chilipir. Cat costa o locuinta executata silit in centrul Capitalei

Facebook, atac la Google. Cum vrea Zuckerberg sa schimbe fata cautarilor online