"Principala prioritate, în cazul în care voi deveni comisar european, va fi definirea perspectivelor PAC dupa 2013", a spus el, adaugand ca este vorba despre un proces care va trebui sa tina cont de faptul ca agricultorii europeni vor predictibilitate si stabilitate, consumatorii doresc alimente sanatoase, iar contribuabilii vor sa stie ca banii lor sunt folositi corect.

Ciolos a adaugat ca PAC trebuie sa fie finantata conform importantei sale, spunand ca, in viziunea sa, sunt trei componente esentiale ale PAC: platile directe, mecanismele de regularizare si politica de dezvoltare rurala.

Referitor la platile directe, Ciolos a spus ca "acestea si-au dovedit viabilitatea si au un rol esential in stabilitatea agricultorilor".

"Mecanismele de regularizare a pietelor trebuie sa asigure atingerea obiectivelor PAC, dar sa si raspunda la fluctuatiile mari de preturi. Ma refer la volatilitatea preturilor. Nu cred ca reluarea vechilor mecanisme de reglare a pietei este o solutie pentru viitor", a mai spus Ciolos.

El a adaugat ca "politica de dezvoltare rurala va trebui sa contribuie la modernizarea si evolutia în continuare a exploatatiilor rurale". "Politica de dezvoltare rurala trebuie sa puna mai bine in valoare diversitatea agriculturii europene", a spus Ciolos.

La ora transmiterii acestei stiri, Dacian Ciolos, propus de Romania pentru postul de comisar european pentru agricultura, este audiat în Comisia pentru agricultura si dezvoltare rurala a Parlamentului European