La primul targ de carne deschis pana cum in Romania, unii dintre participanti spun ca productia de pui a crescut si cu 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut. 20 % merge la export, restul in tara.

Vanzarile au crescut si pentru ca producatorii isi dezvolta lanturile de magazine proprii. Cel mai bine se vand pulpele de pui, dar si pieptul dezosat si carcasa. Iar la carne procesata merg foarte bine cremwurstii si preparatele deja gatite.

Ionut Rad creste gaini de 17 ani. La inceput doar pentru oua, insa in timp si-a dat seama ca ii ies mai multi bani daca le tine pentru carne. Acum are 75 de mii de pasari si nu se opreste.

Omul nu a gresit cand si-a facut socotelile. Carnea de pui se vinde cel mai bine. Spre deosebire de cea de vita sau de porc, se gateste mai usor pentru ca este mai ieftina, iar unii cred ca ar fi si mai sanatoasa.

In primele 7 luni ale anului am importat 42 de mii de tone de carne de pasare. Si cam tot pe atat am exportat. De ce avem inca nevoie de marfurile altora? Pentru ca nu am reusit sa inventam puiul cu patru pulpe.

La extrema cealalta gasim carnea de porc, de doua ori mai scumpa. Productia interna nu reuseste sa acopere necesarul, motiv pentru care aducem din strainatate 46% din cat consumam. De export nici nu poate fi vorba, pentru ca Romania are inca interdictie.

Datele statistice arata ca un roman consuma anual in jur de 64 de kilograme de carne.