Chinezii construiesc reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda
Romania si China vor lucra la mai multe proiecte majore de investitii, precum constructia reactoarelor 3 si 4 ale centralei nuclearo-electrice de la Cernavoda, a doua centura a Capitalei si realizarea Canalului Dunare-Bucuresti, a declarat premierul Emil Boc.
El s-a intalnit, la Shenzhen, cu presedintele Chinei, Hu Jintao, pentru a discuta despre aceste proiecte. "Intalnirea avuta cu presedintele Chinei a avut menirea de a da un semnal foarte clar din punct de vedere politic si economic ca cele doua tari sunt pregatite sa implementeze cateva proiecte majore de investitii in Romania, precum participarea la constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, realizarea autostrazii Bucurestiului (a doua centura a Capitalei-n.r.) sau Canalul Dunare-Bucuresti, Siret-Baragan, si constructia centralei de la Lapustesti (judetul Cluj)", a declarat Boc vineri, la finalul intalnirii cu presedintele chinez.
Proiectele vor fi discutate si la intrevederea pe care urmeaza sa o aiba cu premierul chinez, urmand ca detaliile sa fie stabilite in perioada urmtaoare de catre specialisti din cele doua tari. "China este doar al 16-lea investitor in Romania, dar prin Legea parteneriatului public-privat am creat cadrul ca si alte proiecte majore sa fie derulate in Romania cu investitii chineze. S-a discutat ca, in plan particular, oamenii de afaceri din Romania sa poata gasi o iesire pe piata chineza", a adaugat Boc.
Ministrul Economiei, Ion Ariton, aflat la Shenzhen alaturi de premier, a declarat anterior ca Guvernul va negocia in China cu mai multe companii pentru continuarea lucrarilor la unitatile 3 si 4 ale centralei nuclearo-electrice de la Cernavoda, si hidrocentrala de la Tarnita-Lapustesti.
Citeste si
Dupa Spania, Franta restrictioneaza piata muncii. Parisul reduce lista meseriilor pentru care pot candida straini