El s-a intalnit, la Shenzhen, cu presedintele Chinei, Hu Jintao, pentru a discuta despre aceste proiecte. "Intalnirea avuta cu presedintele Chinei a avut menirea de a da un semnal foarte clar din punct de vedere politic si economic ca cele doua tari sunt pregatite sa implementeze cateva proiecte majore de investitii in Romania, precum participarea la constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, realizarea autostrazii Bucurestiului (a doua centura a Capitalei-n.r.) sau Canalul Dunare-Bucuresti, Siret-Baragan, si constructia centralei de la Lapustesti (judetul Cluj)", a declarat Boc vineri, la finalul intalnirii cu presedintele chinez.

Proiectele vor fi discutate si la intrevederea pe care urmeaza sa o aiba cu premierul chinez, urmand ca detaliile sa fie stabilite in perioada urmtaoare de catre specialisti din cele doua tari. "China este doar al 16-lea investitor in Romania, dar prin Legea parteneriatului public-privat am creat cadrul ca si alte proiecte majore sa fie derulate in Romania cu investitii chineze. S-a discutat ca, in plan particular, oamenii de afaceri din Romania sa poata gasi o iesire pe piata chineza", a adaugat Boc.

Ministrul Economiei, Ion Ariton, aflat la Shenzhen alaturi de premier, a declarat anterior ca Guvernul va negocia in China cu mai multe companii pentru continuarea lucrarilor la unitatile 3 si 4 ale centralei nuclearo-electrice de la Cernavoda, si hidrocentrala de la Tarnita-Lapustesti.

Citeste si

In Germania se contureaza ideea excluderii unor state din zona euro. Ce tari ar putea fi date afara pe usa din spate

Dupa Spania, Franta restrictioneaza piata muncii. Parisul reduce lista meseriilor pentru care pot candida straini