Pretul estimativ a fost de 120.000 de lire sterline (146.850 de euro), scrie Daily Mail. Cu tot cu comisionul casei de licitatii Woolley & Wallis din Salisbury, pretul final al cerceilor a ajuns la 1.661.600 de lire sterline (1.962.229 de euro). 

Elena Lupescu a lasat mostenire cerceii unei femei britanice din Wiltshire, al carei nume nu a fost mentionat in presa. Aceasta, necunoscandu-le valoarea, i-a tinut intr-un sertar pentru ca bijuteriile acestea mari nu erau pe gustul ei. Cerceii au fost mosteniti apoi de nepotul femeii si de sotia acestuia, care au descoperit din intamplare ca acele bijuterii sunt extrem de valoroase, abia dupa ce au discutat cu reprezentantii unei case de licitatii.

Fiecare cercel este alcatuit dintr-o perla uriasa, de care este atasat un lantisor incrustat cu diamante, care are o lungime de aproximativ 1,25 centimetri.

Se crede ca perlele, care sunt naturale si au fost descrise de experti ca fiind albe cu nuante de roz si albastru, au fost descoperite in Golful Persic sau in largul Australiei. 

Perlele au fost examinate de Swiss Gemmological Institute, un organism la care lucreaza renumiti experti in perle si pietre pretioase. 

Orice perla care cantareste peste 6,47 grame este considerata deosebit de rara, iar cele doua din cerceii scosi la licitatie cantaresc 8,94 grame, respectiv 8,55 grame, informeaza Mediafax.

Regele Carol al II-lea al Romaniei, stranepotul reginei Victoria, a cumparat cerceii pentru amanta lui Elena Lupescu, in timpul unei calatorii prin Europa.  Fostul suveran roman, care avea reputatia unui playboy, a urcat pe tron in 1930, dar a abdicat in 1940, din cauza relatiei sale cu Elena Lupescu, si s-a mutat in Portugalia, unde s-a casatorit cu amanta sa. Regele Carol al II-lea a murit in 1953, iar Elena Lupescu a trait in Portugalia, unde a decedat in anul 1977.