In vremuri economice tulburi, vanzarile de produse scumpe, considerate de lux, sunt primele care au de suferit. Cu toate acestea, poate cel mai extravagant lux, insulele private, reprezinta unul dintre segmentele care au suscitat cel mai mult interesul in ultimul an de criza.

"Nu cred ca a fost un moment mai bun in ultimii zece ani ca acum sa cumperi o insula", apreciaza Chris Krolow, directorul executiv al Privat Islands, o companie care intermediaza vanzarea sau inchirierea de insule private.

Preturile au fost diminuate fata de varfurile de acum cativa ani, din plin boom imobiliar, "in unele cazuri chiar cu mai mult de jumatate, vanzatorii fiind afectati de situatia economica si interesati sa gaseasca rapid lichiditati", mai spune Krolow.

In cazul celor mai scumpe insule puse la vanzare insa, pretul nu pare sa fi scazut prea mult, incepand cu Insula Lisabona care costa tot 240 de milioane de euro, la care se adauga alte cateva zeci de insule care au un pret de cel putin cateva zeci de milioane de euro.

Mai multe informatii si imagini gasiti pe www.businessmagazin.ro.