Activele JPMorgan au crescut cu 1,9% in trimestrul al treilea, ajungand la 2.290 miliarde de dolari la finele lunii septembrie, in timp ce Bank of America a inregistrat un declin de 1,8%, la 2.220 miliarde de dolari.

La inceputul acestei saptamani, Wells Fargo era cea mai mare banca din SUA dupa valoare de piata.

JPMorgan a anuntat un profit de 4,24 miliarde de dolari pentru trimestrul al treilea, in scadere usoara fata de 4,42 miliarde de dolari in perioada similara a anului trecut, dar a depasit asteptarile analistilor.

Bank of America a trecut pe profit in trimestrul al treilea, cu un rezultat de 6,23 miliarde de dolari, sustinut de un castig exceptional de 4,5 miliarde de dolari.

Bank of America a devenit cea mai mare banca dupa active in primul trimestru din 2009, sub conducerea fostului director general Kenneth D. Lewis, in urma achizitiilor, precum emitentul de carduri MBNA si creditorul ipotecar Countrywide Financial.

Actiunile Bank of America au inregistrat in acest an cea mai slaba evolutie din componenta indicelui Dow Jones Industrial Average, cu un declin de 55%.

Profitul Citigroup, a treia mare banca americana dupa nivelul activelor, a crescut cu 74% in trimestrul al treilea, de la 2,17 miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului trecut la 3,77 miliarde de dolari, si a depasit asteptarile, dupa ce banca americana a constituit mai putine provizioane.

Portofoliul de credite neperformante ale bancii, care a primit doua pachete de ajutor financiar de la statul american in timpul crizei, a inceput sa scada.

In primele noua luni, profitul Citigroup a urcat cu 9%, de la 9,3 miliarde de dolari in intervalul similar al anului trecut la 10,1 miliarde de dolari.

Profitul net al bancii Wells Fargo, a patra ca marime dupa active, a crescut cu 22% in trimestrul al treilea, de la 3,15 miliarde dolari la 3,84 miliarde de dolari, ca urmare a costurilor mai mici legate de creditele neperformante, dar a fost sub estimarile analistilor.

Morgan Stanley a obtinut in trimestrul al treilea un profit peste asteptarile analistilor, de 2,2 miliarde de dolari, respectiv 1,15 dolari pe actiune, datorita unui castig exceptional de 3,4 miliarde de dolari si a veniturilor mai mari din tranzactii cu instrumente financiare.

Veniturile totale al Morgan Stanley au urcat cu 46%, la 9,98 miliarde de dolari, de la 6,78 miliarde de dolari in urma cu un an. Actiunile Morgan Stanley au scazut in trimestrul al treilea cu 41%, din cauza turbulentelor de pe pietele financiare.

Goldman Sachs a raportat pentru trimestrul al treilea a doua pierdere de la listarea pe bursa in urma cu 12 ani, de aproape 400 de milioane de dolari, fata de un profit de 1,9 miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului trecut. Pierderea a depasit asteptarile analistilor.

Profitul pentru primele noua luni ale anului a coborat cu 43%, de la sase miliarde de dolari in primele noua luni ale anului trecut la 3,43 miliarde de dolari in ianuarie-septembrie anul acesta.

Cea mai mare banca din Italia, sub sechestru. UniCredit, banuita de evaziune fiscala