“Maine vom discuta cu misiunea modificarile la Codul de Procedura Fiscala, Modificarile Codului Fiscal, stadiul rambursarilor de TVA si solutii pentru combaterea evaziunii fiscale in asa fel incat sa imbunatatim colectarea”, a declarat Blejnar.

Potrivit presedintelui ANAF la discutiile de luni a participat Tony Libek, seful biroului FMI din Romania.

O misiune a FMI se va afla in Romania in perioada 27 aprilie - 7 mai pentru a evalua daca au fost indeplinite conditiile asumate prin acordul stand-by.

Evaluarea acordului ar putea ajunge in board-ul FMI in a doua jumatate a lunii iunie, care va decide eliberarea celei de-a cincea transe din acord, in valoare de 850 de milioane de euro.

O misiune comuna a FMI si a Comisiei Europene s-a aflat la Bucuresti in luna ianuarie pentru a doua si a treia evaluare a acordului stand-by. In urma evaluarii, FMI a eliberat pentru Romania la finele lunii februarie transele a treia si a patra , in suma de aproximativ 2,4 miliarde euro.

Romania are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, BM si BERD, urmand sa ajunga la 19,95 miliarde euro. Romania a atras deja imprumuturi de aproximativ 11,5 miliarde euro.