Cand Rothschild se intalneste cu Rockefeller. Cele mai grele doua nume din industria financiara mondiala scriu istorie in private banking
Doua dintre cele mai cunoscute nume din industria financiara mondiala se pregatesc sa-si cimenteze legaturile, familia Rothschild urmand sa preia o participatie la afacerea de wealth si asset management a grupului Rockefeller, transmite Reuters.
Fondul RIT Capital Partners, controlat de familia Rothschild si listat la Londra, a anuntat miercuri ca va cumpara 37% din actiunile companiei de la divizia de private banking a grupului francez Societe Generale. Valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita.
Tranzactia transatlantica cimenteaza relatia de peste cinci decenii dintre figurile patriarhale ale celor doua familii, David Rockefeller (96 de ani) si Jacob Rothschild (76 de ani).
Rockefeller & Co a fost fondata in 1882 de John D. Rockefeller pentru a se ocupa de averea acestuia. Firma a fost una dintre primele afaceri de familie de acest tip la nivel mondial. Institutia administreaza in prezent active de 34 miliarde de dolari.
Prima afacere bancara a familiei Rothschild a inceput la sfarsitul secolului al XVIII-lea la Frankfurt, fondata de Mayer Amschel Rothschild.
Familia de bancheri a fost implicata in tranzactii istorice de-a lungul timpului, precum finantarea razboiului purtat de Anglia impotriva imparatului Napoleon in secolul al XIX-lea sau a achizitiei Canalului Suez de catre guvernul britanic.
RIT Capital Partners si o alta firma controlata de influenta dinastie, Edmond de Rothschild Group, au anuntat la inceputul acestui an ca vor forma un nou joint venture pentru a-si extinde operatiunile de administrare de active si investitii.
Societe Generale detine din anul 2008, prin divizia de private banking, 37% din actiunile unitatii de wealth si asset management a grupului Rockefeller. Banca franceza l-a inlocuit in martie pe seful diviziei de private banking, noul director, Jean-Francois Mazaud, fiind mandatat sa revigoreze operatiunea.
Bancile din intreaga lume renunta la active non-strategice pentru a-si restrange profilul de risc si pentru a-si consolida capitalul in vederea alinierii la noile reglementari bancare internationale.
Pe acelasi subiect: