Gratie lansarilor de carti de retete si a unor restaurante, averea celebrului maestru bucatar britanic a crescut in ultimul an cu 44 milioane de lire sterline (53,9 milioane euro), scrie Daily Mail.

Jamie Olivier, in varsta de 36 de ani, se afla pe locul 501 in topul celor mai bogati britanici - 2012 Sunday Times Rich List -, depasindu-i pe colegii sai de breasla Gordon Ramsey si Delia Smith.

Celebrul bucatar britanic a ajuns de 30 de ori in topurile de bestselleruri cu 15 dintre cartile sale de bucate. Una dintre ele, intitulata "30-Minute Meals", s-a vandut in peste un milion de copii. Potrivit publicatiei The Daily Star, Oliver intentioneaza sa isi construiasca un imperiu culinar si in Statele Unite.

Show-ul sau de televiziune, produs de propria companie de productie, este difuzat in peste 40 de tari. Maestrul bucatar britanic Jamie Oliver a inceput sa gateasca in localul parintilor sai, The Cricketers, din Clavering, Essex, la varsta de opt ani si foarte repede a facut o pasiune pentru gatit, care nu l-a parasit in perioada instruirii de la restaurantele Neal Street si River Cafe.

In 2002, el a deschis restaurantul Fifteen in Londra si fundatia de caritate asociata, The Fifteen Foundation, care continua sa instruiasca persoane tinere dezavantajate pentru a deveni bucatari-sef. in momentul de fata, mai sunt inca trei restaurante Fifteen in lume, la Cornwall, Amsterdam si Melbourne, de curand Jamie deschizand si un lant de restaurante centrale in Regatul Unit, care se numesc Jamie's Italian.

In 2005, Jamie a condus o campanie de imbunatatire a calitatii meselor din scolile englezesti si, prin campania "Feed me better" (Hraneste-ma mai bine), a dus la schimbarea substantiala a politicii guvernamentale cu privire la hrana din scoli, la marirea fondurilor si la introducerea de meniuri noi, nutritive, in fiecare scoala.

Jamie continua sa scrie pentru diferite publicatii din Regatul Unit si din lume. El traieste la Londra si in Essex, impreuna cu sotia sa, Jools, si copiii lor.