"Vreau sa-i asigur pe toti pensonarii ca vor primi pensiile nemodificate. Nu e vorba de o reducere, noi avem banii asigurati sa platim pensiile la timp si in cuantumul stabilit in momentul actual. Nu e vorba de nicio reducerea a pensiilor. La bugetari sunt premise sa putem da cei 15% pentru 2011, e un lucru bun, bugetul asigura aceste sume", a spus ministrul Gheorghe Ialomitianu.

Bugetele propuse de Executiv pentru ministere au fost pastrate de comisiile de buget-finante, concesiile acceptate de titularii ministerelor si de Ministerul Finantelor fiind realocari între diverse capitole de cheltuieli, in interiorul sumei alocate initial, cum a fost cazul bugetelor Ministerului Agriculturii si Ministerului Sanatatii.

In ceea ce priveste bugetul de asigurari, reprezentantii Ministerului Muncii au aratat ca veniturile acestuia au fost estimate in suma totala de 47.893.000.000 de lei, avand in vedere includerea noilor intrati in sistem in baza noii legi a pensiilor, potrivit Mediafax.

Astfel, de la anul vor plati contributii la sistemul de asigurari sociale si angajatii MApN, acestea fiind de 20,8% - cota angajatorului, 10,5% - cota angajatului si 0,25% - cota medie pentru fondul de asigurare la accidente de munca si boli profesionale.

Bugetul asigurarilor sociale de stat pentru anul 2011 a fost construit avand in vedere valoarea punctului de pensie de 732,8 si un numar de pensionari de 4.780.000, cu o pensie medie lunara de 749 de lei.

Reprezentantii Ministerului Muncii au mai aratat ca veniturile se diminueaza cu suma de 2.254.000.000, aferente transferurilor pentru Pilonul II de pensii private, echivalenul a trei puncte procentuale, iar pentru asigurarea echilibrarii bugetului se are in vedere o subventie de la bugetul de stat de 13.940.000.000 de lei.

In ceea ce priveste distributia cheltuielilor, acestea sunt destinate platii pensiilor in proportie de 98,6%, iar restul sunt folositi pentru administrarea fondurilor si pentru transmiterea la domiciliu a pensiilor prin Posta Romana.