"Ministerul Finantelor Publice si Agentia Nationala de Administrare Fiscala vin in sprijinul contribuabililor si continua procesul de modernizare si de simplificare a platii taxelor si impozitelor fiscale si nefiscale. Persoanele fizice din municipiul Bucuresti si din judetul Ilfov vor putea plati cu ajutorul cardului bancar la ghiseu, incepand de astazi, 29.08.2016”, se mentioneaza in comunicatul citat.

Potrivit comunicatului, in acest scop, au fost instalate 37 de POS-uri, in 21 de sedii care apartin Administratiilor Sectoarelor 1-6 ale Finantelor Publice, Activitatii de Trezorerie si Contabilitate Publica a Municipiului Bucuresti si unitatilor de trezorerie suboordonate (Trezoreriile Statului - Sectoarele 1-6 si Activitatea de Trezorerie si Contabilitate Publica a Judetului Ilfov).

Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, declara, la inceputul verii, ca plata cu cardul la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va fi posibila pana la inceputul lunii septembrie, in toata tara.

"In acest moment au fost semnate contractele si se achizitioneaza POS in doua judete, in Galati si Timis, si e o chestiune de doua-trei zile pana cand intr-adevar ele vor fi efectiv operationale. Achizitia aceasta pentru acest serviciu pentru plata cu cardul s-a facut diferentiat pe ficare regiune a ANAF. Practic Galati si Timis au fost cele mai avansate", declara Dragu, in iunie.

Aceasta preciza ca, in cateva saptamani, urma sa fie implementat acest serviciu si in celelalte regiuni ale tarii. "Urmeaza intr-un termen foarte scurt, de cateva saptamani, si celelalte regiuni ale tarii (...) Practic luna septembrie este luna in care se vor face platile pentru trimestrul trei. Pana la inceputul lunii septembrie toata tara va avea aceasta posibilitate, de a oferi servicii de plata cu cardul la ANAF", a mai afirmat Dragu.

Ministrul Finantelor Publice a mai spus ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala a demarat, totodata, si procedurile de inrolare pe plaforma Ghiseul.ro, iar, cel mai probabil, din toamna, contribuabilii persoane fizice pot achita taxele si impozitele datorate catre ANAF in sistem online.