Caracteristicile monedei din argint sunt urmatoarele: valoare nominala - 10 lei, metal - argint, titlu - 999‰, forma rotunda, diametru - 37 mm, greutate - 31,103 grame, calitate proof, cant zimtat.

Aversul prezinta o compozitie sugerand arta dirijorala, stema Romaniei, valoarea nominala "10 LEI", anul de emisiune "2012" si inscriptia in arc de cerc "ROMANIA".

Reversul prezinta portretul dirijorului Sergiu Celibidache, anii intre care a trait "1912-1996" si inscriptia in arc de cerc "SERGIU CELIBIDACHE".

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 de bucati.

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 345 de lei/ bucata. Monedele din argint dedicate implinirii a 100 de ani de la nasterea lui Sergiu Celibidache au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Punerea in circulatie in scop numismatic a acestor monede din argint se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Sergiu Celibidache (28 iunie 1912 - 14 august 1996) a fost un cunoscut dirijor si compozitor roman, membru de onoare al Academiei Romane. Sergiu Celibidache si-a inceput cariera de dirijor la 33 de ani, la pupitrul Orchestrei Filarmonicii din Berlin, atunci cand l-a inlocuit pe Wilhelm Furtwangler, in anii plini de incertitudini ce au urmat dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

In 1979 a devenit dirijorul principal al orchestrei pe care a transformat-o intr-unul dintre cele mai bune ansambluri din lume si de care i-a ramas legat numele: Orchestra Filarmonicii din Munchen. A dirijat sute de concerte, iar stilul sau unic l-a facut sa fie considerat unul dintre cei mai apreciati dirijori din toate timpurile.