Obiectele celebrei actrite vor fi vandute intr-o serie de licitatii, organizate de casa Christie`s. Pentru moment, nu au fost dezvaluite informatii referitoare la obiectele care vor fi vandute si nici la preturile de pornire.

De altfel, nu este pentru prima data cand bunurile actritei sunt scoase la licitatie. In 1999, Taylor a donat rochia pe care a purtat-o la Premiile Academiei din 1969 casei de licitatii Christie`s.

Aceasta din urma a vandut-o cu aproximativ 786.000 de dolari, bani pe care i-a donat apoi Fundatiei Americane pentru Cercetare SIDA.

Elizabeth Taylor a fost un pasionat colectionar de arta. Actrita si-a cumparat, inainte de anii `80 (atunci cand a avut loc boom-ul artei, iar preturile operelor de arta au explodat), tablouri de Picasso, Degas, Monet, Van Gogh si multi alti pictori faimosi.

Nu in ultimul rand, Elisabeth a primit, de la cei sapte soti ai sai, bijuterii extrem de rare si scumpe. Printre acestea s-au numarat diamantul Krupp, de 33 de carate si La Peregrina Pearl, detinute candva de Regina Maria.

In 1969, acelasi Richard Burton i-a cumparat de la Cartier, cu ocazia Sfantului Valentin, unul dintre cele mai mari si mai impresionante bijuterii din lume: un diamant de 69 de carate, pentru pretul-record de 1,069 de milioane de dolari. Insa zece ani mai tarziu, Taylor a scos la licitatie diamantul, donand apoi banii obtinuti unui spital din Botswana.

In priceperea sa in arta afacerilor, Taylor a facut din numele sau un brand, scotand o linie de parfumuri, printre care Pasiune, Diamante albe sau Perle Negre. Miresmele acestora le-au cucerit pe femeile din intreaga lume, de-a lungul anilor inregistrandu-se vanzari de aproape 200 de milioane de dolari.

Parfumurile actritei sunt unele dintre produsele sale de marca, adorate de celebritati. Chiar si atunci cand ei linia sa de bijuterii, House of Taylor a avut probleme financiare, Elizabeth a ramas tot bogata, datorita licentelor de productie.

Actrita a strans de-a lungul celor 67 de ani de Hollywood o avere de 600 de milioane de dolari, potrivit National Enquirer. Mai multe detalii despre averea lui Taylor, prima actrita platita cu un milion de dolari pentru un rol intr-un film, gasesti aici.

Elizabeth Taylor era internata in spitalul Cedar-Sinai din Los Angeles, din februarie, din cauza problemelor cardiace cu care se confrunta. Presa internationala scrie ca, inca de pe atunci cei patru copii ai sai, Michael, Christopher, Liza si Maria, se luptau pentru mostenire.

Actrita cu ochi violeti a murit dupa sase saptamani de spitalizare, din cauza unei insuficiente cardiace, inconjurata fiind de cei patru copii ai sai.