Gigi Becali e gata sa-l ajute pe Cristian Sima daca pagubitii ii vor acorda o perioada de gratie de un an ca sa le recupereze banii. “Vii incoa, iti fac un birou la palat, te apuci si produci bani, iti dau si eu bani de capital si controlez eu tot ce faci”, a spus Gigi Becali.

Becali sustine ca Sima se teme de omul de afaceri Radu Dimofte, pentru ca i-ar fi pierdut 1 milion 4 sute de mii de euro. Sima a declarat deja ca vrea sa recupereze banii. In acelasi timp sustine ca, legal, niciunul dintre clienti nu are ce sa-i reproseze in instanta.

Pe site-ul WBS Holding poate fi gasita o copie a contractului semnat de unii pagubiti. Este stipulat inclusiv ca investitorii pot da ordine prin telefon si ca WBS Holding trebuie sa faca tot ce-i sta in putinta sa le respecte.

Atasat la contract mai gasim insa o anexa prin care clientii ii cedeaza dreptul lui Sima sa faca tranzactii cu banii lor fara sa le mai ceara acordul.

Anexa contine insa si un paragraf in care clientii semneaza ca "nu vor incerca sa faca WBS raspunzatoare pentru actiunile intreprinse" si ca "exonereaza compania de orice reclamatii privind pagubele, pierderie sau profiturile nerealizate ca rezultat al administrarii conturilor de catre WBS."

Asadar, cei 60 de clienti care au semnat aceasta anexa au acum mainile legate din punct de vedere legal.

Comisia Nationala de Valori Mobiliare (CNVM), care desfasoara o ancheta la sediul WBS Romania, incearca sa vada daca exista vreo legatura intre compania din Romania si cea din insulele virgine.

Rezultatul anchetei nu a fost inca facut public, insa vicepresedintele CNVM sustine ca institutiile statului, inclusiv serviciile secrete, l-ar monitoriza pe Sima de luni bune.

Comisia de Valori Mobiliare a avertizat despre pericolele la care se supun investitorii daca tranzactioneaza prin companii neautorizate in Romania, cum ar fi WBS Holding. Insa pana la ora actuala nicio autoritate nu a luat vreo masura pentru ca aceste firme sa fie autorizate sau controlate in tara nostra si nici nu a pus la punct o lista concreta cu aceste companii.