"V-as mai da un semnal ingrijorator: am trecut pe excedent in contul curent, pe un usor excedent. Nu mai avem deficit de cont curent, ceea ce pentru Romania nu este bine, pentru ca este semnalul ca nu vin investitiile straine care ar fi importat echipamente ca sa produca aici", a spus Traian Basescu.

"Noi traim din deficitele de cont curent rezonabile, nu cele cand am avut foarte mult, generate de faptul ca la Dacia s-a adus tehnologie, la Ford, la Craiova, s-a adus tehnologie, la Lufkin la Ploiesti s-a adus tehnologie, la marile investitii s-a adus tehnologie, ceea ce ne arata o tara cu deficit de cont curent. Dar acum, privind la efectul acestor importuri de atunci, vedem ca merg exporturile foarte bine, sa dea Dumnezeu sa se mentina, dar nu este un semn bun cresterea pe un deficit de cont curent pozitiva", a adaugat seful statului.

Presedintele Romaniei a fost primul din seria invitatilor de prestigiu cu care telespectatorii Pro TV se vor intalni in noul sezon al emisiunii “Dupa 20 de ani”, care a debutat duminica, la ora 10:00.