"Multumim pentru ca ati aceptat aceasta intalnire suplimentara. Justificarea acesteia este legata de creativitatea Guvernului. Am gasit solutii noi de diminuare a deficitului bugetar si vrem sa discutam cu dumneavoastra, sa vedem daca putem ajunge la o intelegere sau nu. In orice caz, acordul pe care il avem acum ne permite sa semnam scrioarea de intentie chiar azi, daca este nevoie. Oricum, vrem sa venim cu noi idei, care sa fie convenabile ambelor parti", a spus Basescu, citat de Mediafax.

La randul sau, seful delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat ca exista progrese in contextul scrisorii de intentie a partii romane catre Fond.

"Dupa cum stiti, am avut o lunga sedinta, ieri (sambata, n.r.), impreuna cu ministrul Finantelor si ministrul Muncii si am inregistrat foarte bune progrese in ceea ce priveste textul Scrisorii de intentie, deci suntem intr-o pozitie buna pentru a avea aceasta discutie suplimentara cu dumneavoastra", a spus Franks.

Pe langa membrii delegatiei FMI, BM si CE la Bucuresti, la intalnirea de aseara de la Cotroceni au mai participat si premierul Emil Boc, ministrii Finantelor si Muncii, Gheorghe Ialomitianu si Ioan Botis, precum si reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

Citeste aici de ce s-au impotmolit discutiile dintre FMI si Guvern