Surse bancare prezente la reuniunea anuala a Forumului Economic Mondial, de la Davos, Elvetia, au afirmat ca Blankfein si alte persoane importante din conducerea Goldman Sachs vor primi unele dintre cele mai mari remuneratii din istoria institutiei financiare.

"Iata cum Lloyd se stramba la Obama", a aratat un bancher, facand referire la apelurile lansate in repetate randuri catre banci de presedintele SUA, Barack Obama, pentru reducerea bonusurilor in urma crizei financiare. Goldman Sachs a devenit in ultimele luni principala tinta a unei campanii internationale de condamnare a bonusurilor bancherilor. Saptamana trecuta, Obama a calificat bonusurile platite de unele mari banci drept "culmea iresponsabilitatii" si "o rusine".

Blankfein a incasat cel mai mare bonus din cariera in 2007, cand a beneficiat de o remuneratie de 67,9 milioane de dolari, insa profitul Goldman Sachs a fost in 2009 cu 1,8 miliarde de dolari mai ridicat decat in acel an, justificand o posibla majorare a bonusurilor, noteaza The Times.

Marile banci au decis sa acorde cea mai mare parte a bonusurilor pe 2009 in actiuni in loc de numerar, pentru a calma nemultumirea populatiei si a politicienilor. Reprezentantii Goldman Sachs au refuzat sa comenteze infomatiile, insa remuneratiile celor mai bine platiti cinci angajati vor fi declasificate luna viitoare intr-un anunt obligatoriu catre Comisia de valori mobiliare din SUA.