"Se implinesc 10 ani de cand OTP Bank a intrat pe piata din Romania. Majorarea capitalului social este inca o dovada de incredere pe care actionarii o au fata de stabilitatea bancii si planurile noastre pentru viitor", a declarat intr-un comunicat directorul general al institutiei de credit, Laszlo Diosi.

OTP Bank Ungaria detine 3,26 milioane actiuni nominative, reprezentand 99,99% din totalul capitalului, restul titlurilor revenind Merkantil Bank.

Banca mai este prezenta pe pietele din Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, avand in total peste 13 milioane de clienti si o retea de circa 1.500 de unitati, ATM-uri si canale electronice.

Directorul general al OTP, Sandor Csanyi, a afirmat vineri ca OTP nu a gasit o tinta adecvata pentru preluare in Romania, piata pe care o considera de importanta strategica, si ca ar putea face in curand o achizitie in tarile in care are o cota de piata redusa.

Grupul ar putea face in curand o achizitie in tarile in care are o cota de piata redusa, dar analizeaza in continuare si institutiile de credit din Ungaria, a raspuns Csanyi la o intrebare a unui actionar, potrivit cotidianului ungar Portfolio.

Institutia financiara ungara a anuntat inca din 2009 ca este interesata sa cumpere o banca din Romania si a analizat mai multe banci de mici dimensiuni in ultimii ani fara sa incheie o tranzactie.