Banca Transilvania anunta ca, incepand din 4 mai, clientii Volksbank Romania vor fi contactati telefonic si invitati la o intalnire, la unul dintre sediile VBRO.

Oferta bancii pentru clientii cu credite in franci elvetieni la Volksbank Romania include returnarea sumelor deja platite de clientii cu credite in CHF, in contul comisionului de risc, prin diminuarea creditului in sold; reducere de 22,5% pentru cei care accepta conversia creditelor din CHF, aplicabila la soldul creditului curent rezultat ca urmare a diminuarii cu comisionul de risc/administrare platit efectiv si nerecuperat de clienti pana la data conversiei.

Astfel, valoarea efectiva a reducerii totale difera in functie de situatia fiecarui client in parte, tinandu-se cont de soldul creditului, de sumele de plata scadente la care se face conversia, de eventuale restante si penalitati sau de situatiile particulare in care comisionul de risc/administrare a fost deja recuperat de la Volksbank Romania de catre clienti.

De asemenea, incepand cu data de 8 aprilie a.c., pentru clientii Volkbank Romania nu se mai calculeaza si nici nu se percepe comision de risc/administrare. In plus, dupa finalizarea perioadei de valabilitate a ofertei de conversie a creditelor in franci elvetieni, dar pana la sfarsitul anului 2015, va fi returnat comisionul de risc achitat si nerecuperat de clientii cu credite denominate in alte monede decat CHF din portofoliul existent al Volksbank, prin diminuarea corespunzatoare a soldului creditelor.

Banca Transilvania a achizitionat, la finalul anului trecut, 100% din actiunile Volksbank Romania de la Osterreichische Volksbanken AG, Groupe BPCE, DZ BANK AG si WGZ BANK AG. Documentele de perfectare a tranzactiei pentru achizitionarea directa si indirecta 100% din actiunile Volksbank Romania SA au fost semnate in data de 7 aprilie a acestui an.