"In 2014, valoarea medie a creditelor a fost de 157.000 de lei (echivalentul a 35.000 de euro). Cea mai mare cerere a fost inregistrata pentru apartamentele cu doua si trei camere din marile orase", a declarat, intr-un comunicat, Dan Grigoriu, director divizia produse si segmente retail Banca Romaneasca.

Dobanda pentru creditele acordate de Banca Romaneasca in programul Prima Casa este formata din ROBOR la 3 luni plus o marja fixa de 2,5%.

Pentru achizitia locuintelor finalizate, inclusiv cele construite si date in exploatare de catre Agentia Nationala pentru Locuinte, valoarea maxima finantata este, potrivit reglementarilor in vigoare, de 57.000 de euro (echivalentul in lei), iar pentru creditele de achizitie a locuintelor noi, limita maxima este de 66.500 de euro (echivalentul in lei). Clientii Bancii Romanesti beneficiaza de un avans de minimum 5% din valoarea imprumutului, lipsa comisioanelor, preaprobare financiara valabila 90 de zile calendaristice.

De la inceputul programului guvernamental Prima Casa, in 2009, si pana la finalul lunii ianuarie 2015, Banca Romaneasca a acordat peste 5.500 de credite.

Cu un capital social de peste 700 de milioane de lei si o retea nationala de sucursale in majoritatea oraselor importante ale tarii, Banca Romaneasca are 22 de ani de activitate pe piata bancara din Romania. In octombrie 2003, cel mai mare grup financiar din sud-estul Europei, National Bank of Greece (NBG), a cumparat pachetul majoritar de la Banca Romaneasca, detinand in prezent 99,279% din capitalul social al acesteia. Banca Romaneasca este una dintre cele mai bine capitalizate banci de pe piata locala, cu un indice de solvabilitate de circa 18,5%.