Banca Mondiala si Comisia Europeana vor face un audit pe 12 ministere, incepand din luna februarie, timp de un an. Reprezentantii acestor institutii vor face recomandari pentru cresterea eficientei, astfel incat sa fie obtinute servicii mai bune, dar fara cheltuieli suplimentare sau chiar cu mai putini bani.

Sunt vizate cele mai mari companii de stat, cum ar fi cele de cai ferate, Metrorex, Termoelectrica etc. In unele dintre acestea exista prea multi angajati, in altele salariile sunt prea mari, a spus Jeffrey Franks, seful delegatiei FMI in Romania, intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru Pro TV si si www.incont.ro.

"In majoritatea cazurilor, aceste companii merg pe pierdere cronica", a precizat Franks.

Jeffrey Franks si Fabienne Ilzkovitz, reprezentantul  Comisiei Europene, au incheiat saptamana trecuta evaluarea Romaniei, catalogata de acestia drept una "pozitiva", astfel ca tara noastra va primi banii de care are nevoie pentru a face fata crizei economice.

1 miliard de euro de la Comisia Europeana va veni in martie, a dat asigurari Fabienne Ilzkovitz, iar FMI-ul va recomanda board-ului de la Washington, la mijlocul lunii februarie, sa elibereze urmatoarele 2,3 miliarde de euro pentru Romania, ne-a asigurat Jeffrey Franks.

Vezi aici declaratiile celor doi reprezentanti ai institutiilor financiare internationale!