"Taxa de centru" s-ar putea extinde si la parcari, daca in Capitala noastra vor fi amenajate, vreodata, suficiente locuri pentru vehicule.

Pasajul Basarab este unul dintre punctele inelului care delimiteaza zona centrala. Asadar, daca proiectul va fi initiat, toti soferii care vor dori sa ajunga de aici la Piata Romana, Piata Universitatii sau Piata Unirii  vor fi nevoiti sa plateasca o taxa.

La sud, zona in care ar putea fi introdusa taxa este Bulevardul Serban Voda, la vest Soseaua Panduri, iar in est Bulevardul Dacia, continuat cu Strada Traian. Proiectul are ca scop reducerea poluarii din oras, dar si a traficului.

Pentru asta, oficialii vor sa introduca un sistem electronic pilot cu camere de luat vederi prin care vor fi verificate autovehiculele care circula prin centrul orasului. Va fi scutit de la plata transportul public de persoane. Valoarea taxei nu a fost inca stabilita.

Bucurestenii nu se arata incantati de un nou bir. O astfel de taxa este in vigoare la Milano, Viena sau Londra. Soferii platesc daca vor sa ajunga in centru. Aceeasi masura ar putea fi luata si in cazul parcarilor din zona centrala a Capitalei, care vor fi mai scumpe decat cele de la periferie.