Acest proces reprezinta cea de-a doua etapa la nivel national a dezvoltarii sistemului informatic de emitere, gestiune si control a rovinitei. Prima, care a costat aproximativ 8 milioane de euro, s-a desfasurat in perioada 2010-2011 si a vizat realizarea unui nivel minim functional al sistemului, prin introducerea componentelor principale si instalarea sistemului de monitorizare si control compus din 10 puncte fixe si 14 puncte mobile de control automat. 

Acum va fi completat necesarul de puncte de control automat, suplimentata infrastructura hardware si software, introduse noi module functionale pentru sistemul informatic si amenajat si dotat un nou data center pentru a asigura functionarea sistemului in caz de dezastru. 

CNADNR va organiza o licitatie pentru extinderea sistemului si asteapta ofertele firmelor interesate pana la 30 mai.

In alegerea ofertei castigatoare, pretul va avea o pondere de 50%, iar oferta tehnica 50%. 

"Obiectivul general urmarit de CNADNR il reprezinta extinderea sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare si control a rovinietei in vederea cresterii incasarilor din vanzarea de roviniete pentru anumite categorii de vehicule cu cel putin 25%", se arata in caietul de sarcini al licitatiei. 

Contractul va avea o durata de noua luni si va fi finantat cu fonduri de la bugetul de stat si din veniturile proprii ale CNADNR.  

Rovinieta electronica a fost introdusa in octombrie 2010 in urma unui contract de 35,96 milioane de lei (8,2 milioane de euro), fara TVA, atribuit consortiului Novensys Corporation/UTI Systems, care a dezvoltat prima etapa a proiectului.  CNADNR a realizat anul trecut venituri din vanzarea rovinietei de 821,57 milioane lei (188 milioane de euro), in crestere cu 13,4% fata de nivelul inregistrat in 2010, de 724,32 milioane lei.