Potrivit reprezentantilor Parchetului Judecatoriei Bacau, luni au avut loc 14 perchezitii, fiind vizate 17 persoane suspectate de fapte de coruptie, zece dintre acestea avand functii de conducere si control in cadrul E.ON Moldova.

De asemenea, in acest dosar sunt vizati un primar si doi oameni de afaceri din judetul Bacau. Perchezitiile au avut loc la sediile firmelor oamenilor de afaceri vizati, cat si la locuintele persoanelor care detin functii de conducere in cadrul E.ON Moldova.

"In cauza, exista date si probe din care rezulta indicii rezonabile potrivit carora in perioada noiembrie 2013 - aprilie 2014 suspectii se fac vinovati de savarsirea unor infractiuni de coruptie si de serviciu, urmarind obtinerea de beneficii materiale sau favorizarea unor persoane", au precizat procurorii Parchetului Judecatoriei Bacau.

Conform acestora, persoanele vizate au fost ridicate si duse la sediul Parchetului Judecatoriei Bacau, pentru audieri. Printre persoanele vizate se afla si si Octav Iosipescu, directorul Centrului Bacau de Gaz si Energie, afirma surse judiciare.

Reprezentantii E.ON Moldova spun ca au pus la dispozitia procurorilor, ori de cate ori le-au fost solicitate, toate informatiile necesare pentru derularea investigatiei, fara a face alte precizari.

"In ceea ce priveste ce s-a intamplat astazi la Bacau si la Iasi, precizam ca E.ON Romania a pus la dispozitia procurorilor, ori de cate ori i-au fost solicitate, toate informatiile necesare pentru derularea investigatiei. Avand deplina incredere in justitia din Romania, E.ON va continua sa coopereze cu autoritatile statului pentru bunul mers si finalizarea investigatiei. Fiind vorba despre o ancheta in derulare, ne abtinem de la alte comentarii, pana la o decizie definitiva a justitiei", afirma reprezentantii companiei, intr-un comunicat remis presei.

Acestia mai sustin ca E.ON Romania "aplica o politica de toleranta zero in ceea ce priveste furturile de energie electrica". "Este atat in interesul consumatorilor, cat si al companiei, ca orice consum fraudulos sa fie descoperit, dovedit si pedepsit conform legilor in vigoare", mai sustin reprezentantii companiei.