Anuntul facut de Banca Transilvania vine in contextul miilor de procese pe care romanii le-au deschis impotriva bancilor pentru comisioanele din contracte.

Volksbank Romania, la initiativa BT, va diminua datoria totala aferenta creditelor curente ale clientilor persoane fizice, indiferent de moneda imprumutului, cu echivalentul sumelor achitate de acestia ca si comision de risc/de administrare si/sau de rezerva minima obligatorie si nerestituite anterior. Totul se va realiza automat, pana la 30 septembrie 2015.

"Solutia se aplica creditelor aflate in portofoliul Volksbank Romania, active la data transmiterii catre clienti a informarilor VBRO cu privire la modul de implementare a acesteia. Din sumele cu care se va diminua datoria totala se vor retine cu prioritate eventualele restante pe care clientii le au fata de Volksbank Romania la data implementarii solutiei", anunta Banca Transilvania.

"Clientii care indeplinesc toate conditiile pentru a beneficia de aceasta solutie vor primi in scris, prin posta, detaliile aferente, in perioada imediat urmatoare".

Institutia financiara care a preluat Volksbank anunta, totodata, ca din sumele cu care se va diminua datoria totala se vor retine cu prioritate eventualele restante pe care clientii le au fata de Volksbank Romania la data implementarii solutiei. De asemenea, decizia nu se aplica imprumuturilor pentru care clientii Volksbank Romania au obtinut deja restituirea integrala a sumelor achitate cu titlu de comision de risc sau de administrare.

Avocatul Gheorghe Piperea, cel care a reprezentat in instanta multi clienti impotriva bancilor, sustine ca Banca Transilvania face un pas normal pentru a-si mentine clientii.

Gheorghe Piperea, avocat: "Anticipeza o decizie defavorabila. Lasa in offside toate celelalte banci"

Tot Volksbank a fost prima si deocamdata singura banca din Romania care le-a oferit tuturor clientilor sai posibilitatea de a-si converti in lei creditele facute in franci elvetieni. Conversia a fost facuta la cursul din ziua intocmirii noului contract insa cu acordarea unui discount sustantial.

La finele anului trecut, Banca Transilvania a achizitionat 100% din actiunile Volksbank Romania de la Osterreichische Volksbanken, Groupe BPCE, DZ Bank si WGZ Bank.