Totodata, actualul vicepresedinte al Resortului Management Credite&Operatiuni, Alexander Tscherteu, preia activitatea de administrare a riscului, in cadrul unei structuri nou create, Resort Risc. 

"Volksbank Romania schimba structura conducerii executive pentru a raspunde mai bine noilor cerinte de crestere. Noile schimbari accentueaza atentia acordata activitații comerciale si culturii riscului, prin crearea unor resorturi noi, dedicate urmatoarelor trei activitati: Resort Business Retail, Resort Business Persoane Juridice si Resort Risc", se arata intr-un comunicat al institutiei de credit.

Dan Sandu, 45 de ani, are o experienta de peste 22 de ani in sistemul bancar, in ultimii zece ani ocupand functii de conducere in cadrul bancilor Citibank, Millennium Bank și Nextebank (fosta MKB Romexterra). 

Bogdan Neacsu, in varsta de 35 de ani, cu peste zece ani in domeniul bancar, dintre care ultimii cinci ani in managementul si guvernanta riscului, va coordona operatiunile Resortului de Business Persoane Juridice, care va initia si mentine relatia de business cu clientii corporate si IMM. 

Tscherteu, 39 de ani, are o experiența de peste 15 ani in sectorul bancar și consultanta. Si-a inceput cariera la Austria Creditanstalt - BACA (in prezent Unicredit Austria), iar in perioada 2001-2006 a facut parte din departamentul de examinare al Bancii Naționale a Austriei, in calitate de auditor. El a intrat in grupul Volksbank in 2008,coordonand departamentul de risc la nivel de grup. 

Presedintele bancii, Benoit Catel, isi mentine pozitia, precum si Florin Kubinschi, vicepresedinte responsabil cu coordonarea Resortului Financiar & Operatiuni. 

Volksbank Romania urmeaza sa fie vanduta pana la finele anului viitor. 

Veniturile bancii au scazut anul trecut cu 8%, de la 130,3 milioane de euro la 119,9 milioane de euro. La finele lui 2013, Volksbank Romania avea active de 3,09 miliarde de euro, de la 4,704 miliarde de euro in 2012. 

Institutia de credit a inregistrat anul trecut pierderi de 103,6 milioane de euro, mai mici cu 38,5% fata de cele raportate de banca in 2012, cand au atins 168,5 milioane de euro. 

Totodata, grupul austric a constituit in 2013 un provizion de 62 de milioane de euro pentru pierderi pe care anticipeaza ca le va inregistra din vanzarea Volksbank Romania.