În trimestrul anterior, veniturile Miscrosoft au crescut cu 15%, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Rezultatele companiei au fost trase în jos uşor de o modificare a strategiei de retail. Pe 26 iunie, Microsoft a anunţat că va închide magazinele fizice, rezultând costuri extraordinare de 450 de milioane de dolari.

Pe segmentul Intelligent Cloud, care include serviciul public Azure, Windows Server, SQL Server, GitHub şi serviciile pentru companii, Microsoft a obţinut venituri de 13,37 de miliarde de dolari, în urcare cu 17% în termeni anuali şi peste veniturile de 13,11 miliarde de dolari anticipate de analişti.

Creşterea veniturilor generate de Azure a încetinit la 47%, de la 59% în trimestrul anterior. Microsoft nu publică veniturile în dolari ale Azure.

Divizia Productivity and Business Processes unit, care include Office, Dynamics şş LinkedIn, a contribuit la veniturile grupului cu 11,75 miliarde de dolari, fiind în urcare cu 6%.

Veniturile diviziei More Personal Computing, care include Windows, Surface şi Xbox, au fost de 12,91 miliarde de dolari, în cretere cu 14% şi peste estimările FactSet, de 11,48 miliarde de dolari.

În trimestrul patru Microsoft a anunţat planul de a închide serviciu lde streaming de jocuri Mixer şi achiziţia CyberX, Metaswitch şi Softomotive.

Analiştii intervievaţi de Refinitiv anticipează venituri de 35,91 miliarde de dolari în primul trimestru fiscal. Acţiunile Microsoft au crescut cu circa 34% în acest an, dar miercuri au scăzut cu 2%.