"Este foarte greu sa ai crestere economica fara bani, fara investitori. Romania are nevoie de crestere economica pentru a recupera decalajele fata de celelalte state din UE? Uneori ma intreb daca asta vrem, crestere economica si investitii straine", a spus van Groningen, la o intalnire cu oamenii de afaceri britanici.

El a aratat ca toate partidele politice trebuie sa inteleaga ca este nevoie de angajamente clare pentru a "debloca" potentialul Romaniei.

"Se vorbeste foarte mult de potentialul Romaniei, dar lucrurile trebuie schimbate fundamental pentru a debloca acest potential. Asteptam de la guvern sa fie un mai bun administrator, sa colecteze taxele mai bine, sa plateasca toata lumea taxele si la timp, sa fie un bun project manager, astfel incat nu doar sa inceapa proiecte, ci si sa le termine, sa fie transparent", a adaugat van Groningen.

Reprezentantul investitorilor a mentionat ca va avea marti intalniri atat cu premierul Victor Ponta cat si cu Adriean Videanu si Vasile Blaga (ARD), pentru a discuta aceste aspecte.

El a reiterat necesitatea de avea un mediu predictibil pentru a atrage investitori.

"Romania nu exceleaza la capitolul predictibilitate, legile se adopta mai ales prin ordonante de urgenta, fara consultare prealabila, nu se fac studii de impact pentru a vedea ce efecte vor lua anumite masuri", a adaugat van Groningen.

Saptamana trecuta seful CIS a declarat ca experienta ultimilor 20 de ani arata ca alegerile parlamentare din decembrie nu vor aduce din pacate modificari fundamentele pentru mediul economic.