Abris CEE Mid-Market Fund II a achiziționat Cargus în 2013, atras de potențialul de creștere al companiei și al sectorului de curierat.

Doi ani mai târziu, Abris a fuzionat Cargus cu unul dintre competitorii direcți ai acestuia, Urgent Curier, profitând de sinergiile dintre cele două companii și redenumind noul business Urgent Cargus. Au urmat apoi alte cinci achiziții (TCE, CRX, Otto, Sprint si X-Curier) prin care compania și-a întărit poziția în piață.

În prezent, Urgent Cargus este al doilea jucător de pe piața românească de curierat, cu peste 2.000 de curieri, livrând aproape 30 de milioane de pachete anual.

Prin colaborarea continuă cu Abris de la momentul achiziției companiei, echipa de management a crescut veniturile și volumul afacerii de peste cinci ori.

Ca rezultat al expertizei noastre în sectorul de curierat, Abris și-a putut duce la îndeplinire planurile ambițioase pentru dezvoltarea Urgent Cargus, adăugând valoare pe multiple niveluri. Cu sprijinul nostru a fost posibilă accelerarea creșterii companiei prin extinderea și întărirea echipei de management, prin investiții semnificative în tehnologie și prin modernizarea infrastructurii operaționale. Suntem încântați că aceste rezultate au asigurat încrederea pe termen lung a clienților în Urgent Cargus și au validat, de asemenea, strategia noastră de investiție”, a explicat Adrian Stănculescu, director de investiții în cadrul Abris Capital Partners și lider al biroului din România.

Tranzacția trebuie să primească aprobarea Consiliului Concurenței și este estimată a se finaliza în T4 2018.