"E important sa ai o finala ca asta. Acest meci est exact ce trebuia Bucurestiului si Romaniei, este o publicitate pe care nu o poti avea nici cu multi bani", a spus Nastase, potrivit Mediafax.

Ilie Nastase a precizat ca nu a sustinut o echipa anume: "Mie imi place fotbalul, nu sunt un fanatic si apreciez fotbalul frumos. Mi-au placut si Falcao, si Diego, nu am vazut un jucator slab la nicio echipa. Cred ca ultimele zece minute au jucat si cei de la Athletic si au avut sanse, insa Atletico a fost mult mai buna pana atunci".

Nastase a mentionat ca presedintele UEFA, Michel Platini, i-a spus la finalul partidei ca a fost o finala frumoasa si ca s-a jucat frumos.

Fostul sportiv s-a aratat impresionat de atitudinea suporterilor celor doua echipe. "E frumos, suporterii au fost pasnici, nu e cu ura ca la noi, nu e cu patima. Ati vazut cum s-au comportat? Daca ii puneam impreuna era o petrecere frumoasa, pentru ca ei ii respecta pe invingatori", a adaugat fostul tenismen.

Ilie Nastase considera ca este greu ca o echipa din Romania sa ajunga intr-o finala europeana: "E greu la cum se joaca fotbalul de astazi. Sa speram, trebuie sa invatam de la cei care sunt cei mai buni acum. Talent exista, numai ca trebuie sa ii invatam sa joace fotbalul modern".

Formatia spaniola Atletico Madrid a castigat Liga Europa pentru a doua oara in istorie, dupa ce a invins, cu scorul de 3-0 (2-0), o alta echipa din Spania, Athletic Bilbao, miercuri, pe Arena Nationala din Bucuresti. Golurile au fost marcate de Falcao '7, '34 si Diego '85.

Lupescu: "Presedintii de federatii prezenti la Bucuresti m-au felicitat pentru stadion"

Ionut Lupescu, fost director general al FRF, acum angajat in cadrul UEFA, a declarat, miercuri, la Sport.ro, ca presedintii federatiilor nationale prezenti la Bucuresti, la finala Ligii Europa, au fost impresionati de Arena Nationala, pe care o considera una dintre cele mai frumoase de pe continent.

"Ca bucurestean ma simt foarte mandru ca am reusit sa facem o buna reclama, propaganda tarii noastre si orasului nostru. Azi am primit felicitari de la ceilalti presedinti de federatii prezenti la Bucuresti care au spus ca stadionul este fantastic, atmosfera este fantastica. Multi mi-au spus ca este unul dintre cele mai frumoase stadioane din Europa, pentru atmosfera calda si acustica extraordinara. Am demonstrat ca si noi in Romania putem sa organizam asa ceva. A fost frumos pentru ca stadionul a fost rosu-alb. Din pacate nu au fost cei de la Dinamo. Sper ca intr-o zi sa ajunga, dar deocamdata suntem departe de acest tel", a afirmat Lupescu.

El considera ca Atletico Madrid a meritat victoria in meciul cu Athletic Bilbao si crede ca atacantul columbian Falcao va primi numeroase de transfer dupa acest meci, in care a inscris doua goluri.

"Falcao a demonstrat ca are o anumita clasa, a avut executii superbe, practic primele doua goluri au fost create de el. Probabil ca dupa meciul asta va avea din nou oferte. Vor fi echipe mai mari care il vor dori. Athletic Bilbao a dezamagit putin astazi, ei nu au jucat asa pana acum. La 2-0 au avut cateva ocazii, dar nu au avut noroc, dar Atletico Madrid a castigat meritat aceasta cupa", a mentionat Lupescu.

Formatia spaniola Atletico Madrid a castigat Liga Europa pentru a doua oara in istorie, dupa ce a invins, cu scorul de 3-0 (2-0), o alta echipa din Spania, Athletic Bilbao, miercuri, pe Arena Nationala din Bucuresti, in fata a 52.347 de spectatori, dintre care peste 20.000 de spanioli.

Golurile au fost marcate de Falcao '7, '34 si Diego '85.

Citeste si:

Primul argentinian care castiga Europa League