Forfota mare in jurul Arenei Nationale. In timp ce autoritatile se ocupa de ultimele pregatiri, zeci de bisnitari isi asteapta clientii la poarta stadionului. Au legat chiar prietenii cu angajatii restaurantelor din zona, care ii recomanda atunci cand e cazul.

-Ati vazut pe aici vreun baiat care vinde bilete la meci? Am vrea si noi doua.
-Stati sa dau un telefon.

In mai putin de minut, un individ ne intreaba discret daca suntem interesati de marfa sa. Domnul ne invita chiar pe terasa restaurantului, la umbra, ca sa putem negocia in liniste.

-Vreti la VIP sau la peluza?
-La peluza.
-Ce sa zic ... oricum e subtire daca e ... 250.
-250 de lei?-250 de euro.

Adica de 10 ori mai mult decat pretul initial. Biletele VIP costa si mai mult pe piata neagra. Cam cat o excursie la un hotel de 4 stele in Spania.

-Si alea la VIP?
-Alea 500-600.
-De euro?
-Da. Si nu mai sunt, vreo 5 mi se pare ca sunt. Si alea raspandite.

La zece metri distanta ne intampina un alt domn bine intentionat care ne lasa biletele la 200 de euro, daca luam mai multe. Numele de scena: Gigi, dupa cum singur se recomanda.

Chiar si taximetristii din zona stadionului s-au reprofilat. Un sofer de exemplu a abordat reporterii ProTV pe strada, chiar sub ochii politistilor.

In mod normal, un tichet la peluza a costat 100 sau 150 de lei. Speculantii cer insa pe el aproape 1.000 de lei. Un bilet VIP a costat aproximativ 500 de lei si acum, la bursa neagra, e aproape 2.500 de lei.

Atentie insa, daca intentionati sa cumparati de la speculanti. Accesul pe stadion se va face dupa ce biletul va fi scanat, iar numele de pe actul de identitate al posesorului real trebuie sa coincida cu cel din sistem. Ca sa fie valabil pentru o alta persoana, cel de la care l-ati cumparat ar trebui sa trimita un email pe site-ul oficial, prin care sa anunte numele noului detinator.