Rezultatele vin după ce directorul general Jean Pierre Mustier a anunţat provizioane mai mari pentru acoperirea creditelor neperformante în primul trimestru.

Profitul net a totalizat 420 de milioane de euro (499 milioane de dolari) în trimestrul doi din 2020, după ce creşterea veniturilor din tranzacţionare a compensat câştigurile mai reduse din creditare şi dobânzi. Analiştii se aşteptau la un profit de 235 de milioane de euro.

Creditorii din Europa se confruntă cu o creştere a creditelor neperformante şi cu deprecieri de active, în urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), care a lovit economiile din regiune. În primul trimestru, UniCredit, cea mai mare bancă italiană, a pus deoparte mai mulţi bani pentru creditele neperformante decât mulţi din concurenţii săi, în ceea ce Mustier a descris ca fiind o abordare "prudentă" la extinderea crizei.

UniCredit a reiterat că banca poate ajunge la 75% - 80% din ţinta sa originală de profit net în 2021, sau între trei şi 3,5 miliarde de euro. În martie, Mustier declara că banca nu şi-a stabilit noi obiective pentru 2020 deoarece incertitudinile rămân ridicate.

Indicele de adecvare a capitalului a urcat cu 13,85% la 30 iunie 2020, de la 13,44% la 31 martie 2020, potrivit Agerpres.

Veniturile UniCredit au totalizat 4,2 miliarde de euro în trimestrul doi din 2020, depăşind estimările în urma redresării operaţiunilor comerciale, după atenuarea restricţiilor impuse pentru stoparea răspândirii pandemiei.

Conform estimărilor analiştilor, băncile europene se vor confrunta în următorii trei ani cu pierderi de pe urma creditelor neperformante de până la 400 de miliarde de euro.

Grupul UniCredit este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În România, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.