“Am luat decizia dificilă de a sista serviciile Uber Eats în România începând cu luna iunie. Această hotărâre vine în continuarea strategiei noastre de a ne concentra energia și resursele în piețele de top în care Uber Eats este prezent la nivel global”, au spus reprezentanții Uber Eats.

Potrivit unui comunicat al companiei, această decizie se bazează pe o analiză detaliată a rezultatelor de business într-o piață competitivă pentru livrarea de mâncare.

Fiind o companie globală, trebuie să alegem cu atenție cele mai potrivite produse pentru fiecare piață și felul în care distribuim resursele în locurile în care suntem prezenți în lume. Această decizie ne permite să ne redirecționăm resursele către alte piețe din Europa și din lume, unde Uber Eats înregistrează o creștere foarte rapidă”, se mai arată în comunicat.

Responsabilii Uber precizează că, acum, prioritatea companiei este de a face tot posibilul să ateneze impactul asupra colaboratorilor: angajații, restaurantele partenere, curierii parteneri și clienți.

Oficialii Uber spun că vor încerca să atenueze impactul acestei decizii asupra partenerilor companiei - restaurante, angajaţi, curieri şi clienţi.

Uber subliniază faptul că ieşirea Uber Eats nu are legătură cu serviciile de ride-hailing, acestea continuând să funcșioneze pe piața din România.